De aankondiging van de nieuwe Treo zorgt voor enig ophef omdat het voor het eerst is dat Palm voor zijn handcomputers een ander besturingssysteem kiest dan Palm OS.

De nieuwe Treo wordt het eerste umts-apparaat van Palm, zo zei Palm-directeur Ed Colligan trots. Analisten zijn echter wel teleurgesteld over het feit dat de nieuwe handheld niet is uitgerust met een wifi-kaart. Volgens Colligan is het wel mogelijk om contact te maken met een wifi-netwerk met behulp van een sd-kaart. Analisten vrezen toch dat het ontbreken van wifi op het apparaat zakelijke gebruikers minder enthousiast zal maken.

Palm blijft ook gewoon de oudere Treo's met Palm OS leveren. Of de bestaande Treo 600, de Treo 650, de Tungsten en de Zire ook met Windows aangeboden zullen worden, wilde marketingdirecteur Allen Bush niet zeggen.

Eerder werd het toestel de Treo 700 genoemd. Het is nog niet zeker of het toestel ook deze naam krijgt. Volgens een woordvoerder van Palm Nederland wordt de naam bij de introductie pas bekendgemaakt.

De nieuwe Treo wordt als eerste door de Amerikaanse telecomprovider Verizon aangeboden. Dit zal begin volgend jaar gebeuren. Het toestel is waarschijnlijk in de tweede helft van 2006 ook in Nederland verkrijgbaar.