"Kans is aanwezig dat wanneer mensen nu de spullen van Paradigit aanschaffen, deze niet goed of niet goed beveiligd werken met de uiteindelijk nieuwe standaard", schrijft Ewald van Kouwen van de Consumentenbond op het Webwereld-blog. "Beter is te wachten totdat de standaard echt klaar is."

De bond heeft inmiddels contact gehad met winkelketen Paradigit. "Als klanten, die straks problemen ondervinden, niet goed geholpen worden door Paradigit, horen we dat graag. Dan ondernemen we alsnog een vervolgactie", aldus Van Kouwen.

Paradigit vindt de aantijgingen te ver gaan. "Fabrikant Linksys (van de wifi-apparatuur -red.) spant zich voortdurend in voor softwareupdates", aldus Eelco Kroonenberg van Paradigit. "Daarnaast ondernemen we meerdere stappen om eventuele onduidelijkheden weg te nemen."

"Klanten waarvan de conceptuele 802.11n-apparatuur niet samenwerkt met de definitieve 802.11n-standaard, kunnen zich bij Paradigit melden voor een oplossing", verzekert Kroonenberg. "Uit de term 'misleidt' klinkt voor mij een intentie die zeker niet aanwezig is."

De volledige posting van Ewald van Kouwen is hier terug te vinden.