Het merk Dunnet blijft onder de vleugels van Paradigit bestaan. Er komen echter geen Dunnet-winkels meer. "De formule waar Dunnet aan werkte, wil Paradigit wel gaan voortzetten", vertelt Frank Dupker, commercieel manager bij Paradigit Computer.

Dunnet wilde een 'Experience Mall'-structuur opzetten. Het idee hierbij is dat leveranciers in een hal in de winkel hun producten tonen zodat de klant het kan ervaren. Paradigit wil dit voortzetten in zijn Rotterdamse filiaal. Hiernaast wordt ook de zakelijke retailmarkt van Dunnet voortgezet, zo verzekert Dupker.

Dunnet is ten onder gegaan aan een sterke terugval van de omzet gecombineerd met hoge kosten die werden gemaakt voor het 'experience mall'-concept. Half juni vroeg het bedrijf daarom uitstel van betaling aan. Een week later werd het faillissement uitgesproken.

Bij Dunnet werkten vijftig tot zestig mensen. Veertig van hen worden door Paradigit overgenomen. Onder hen zijn twintig voltijdmedewerkers en twintig oproepkrachten. De overige medewerkers hebben elders al een betrekking gevonden, aldus Dupker. "Er is geen sprake van gedwongen ontslagen."

Hoeveel Paradigit voor Dunnet betaalt, wordt niet bekendgemaakt. Enkele weken geleden nam Paradigit ook al Computerland over. Paradigit telde, voor de overname van Dunnet, ongeveer 425 medewerkers. De winkelketen heeft in Nederland vijftien filialen.