Nadat al langere tijd bekend was dat Microsoft onderzoek doet naar toepassingen van Augmented Reality (AR) in zijn reguliere researchprogramma, blijkt Redmond in mei 2011 al een patentaanvraag te hebben ingediend voor een Head-Up Display (HUD). Uit de omschrijving blijkt dat de cyberbril specifiek ontworpen is voor publiek van live-evenementen.

Het apparaat dat Microsoft voor ogen heeft, staat in de patentaanvraag omschreven als “een systeem en methode om gebruikers via een op het hoofd gedragen display van aanvullende informatie te voorzien bij het kijken naar een live evenement". Zo zou het apparaat tijdens een sportwedstrijd tussenstanden of spelersinformatie kunnen tonen.

Realtime informatie

Het idee van Microsoft is daarmee bescheiden vergeleken met Google Glass, waarmee overal realtime informatie moet worden voorgeschoteld. Er zijn inmiddels al prototypes verschenen van de Android-bril, bedoeld om ontwikkelaars te stimuleren. Die brillen van 1500 dollar per stuk vonden tijdens het developerconferentie I/O gretig aftrek.

Uit designfoto's blijkt dat de AR-bril die Google voor ogen heeft ook een eigen internetverbinding, microfoon, oortelefoon en foto- en videocamera heeft. De HUD moet volgend jaar op de markt verschijnen.

Schetsen van Microsoft's eigen 'Project Glass': Klik voor groot bron: Unwired