Digitale burgerrechtenbeweging EFF wijst op een patenttrol die een loopje neemt met de wiskunde. In een patentruzie probeert een trol gaten te schieten in de claims van een tegenstander en één van de tientallen geschilpunten is miniem puntje binnen een specificatie van een octrooi dat ooit van Nokia was.

De trol heeft moeite met de definitie van 'integer', oftewel geheel getal. LG definieert dat als 'alle positieve en negatieve gehele getallen', de definitie die je in menig wiskundeboek terugvindt.

2 of hoger

De integer N waar het om draait is de intervalperiode waarop pakketjes worden verzonden in de specificatie van virtuele TTI. Een interval kan niet negatief zijn, dus hier worden natuurlijke getallen bedoeld, vindt de trol (PDF).

Een interval kan verder niet 'nul' zijn volgens de argumentatie (die met een hele vergelijking met vertrekkende treinen komt), dus die doet ook niet mee aan de nieuwe betekenis van 'integer'. Ook het getal één kan weg, want de specificatie sluit de mogelijkheid van 1*TTI bij n*TTI uit.

Boze opinie

Het Amerikaanse rechtssysteem is niet blij met het opnieuw definiëren van woorden omdat ze in een specificatie iets anders lijken aan te wijzen, zo meldt de EFF. In de jaren 80 schreef het Hooggerechtshof al eens een boze opinie dat je de betekenis van woorden niet kunt verdraaien als het je zo uit komt.

Volgens de EFF is het de hoogste tijd dat er een eind komt een frivole patentzaken in de VS. Een van de ideeën is om het niet langer mogelijk te maken dat patenttrollen altijd procederen in het westen van Texas, omdat de rechtbanken daar zich hard maken voor de rechten van patenthouders, hoe absurd ze ook zijn.