Sueltz is afkomstig van Salesforce.com, leverancier van on-demand customer relationship management (CRM) oplossingen, waar zij President of Global Operations was.

SurfControl oprichter en voormalig CEO Steve Purdham blijft actief als lid van het directieteam in de dubbele hoedanigheid van Chief Strategy Officer en Chief Technology Officer. Purdham rapporteert aan Sueltz en beide directieleden maken deel uit van de Raad van Bestuur.

"SurfControl hecht veel belang aan haar wereldwijde groei en Pat is een topklasse bestuurder met bewezen ervaring en kennis om onze onderneming naar de volgende fase te leiden", zegt Steve Purdham. "SurfControl heeft zich gevestigd als belangrijke speler waarmee rekening gehouden wordt in de Internet security markt, en ik kijk er naar uit om met Pat te werken aan de verdere expansie van onze bedrijfs- en technologiestrategie.

"Voor haar dienstverband bij Salesforce.com was Sueltz werkzaam bij Sun Microsystems als Executive Vice President of Services en als Executive Vice President van de Sun software systems group, waar zij verantwoordelijk was voor Java en Solaris en de ontwikkeling van de kantoorapplicatie OpenOffice.org. Daarvoor werkte zij in verschillende managementfuncties bij IBM.