De site is woensdagmiddag live gegaan. Bij Paul.nl, een initiatief van Paul Dinnissen, kunnen gebruikers zoeken in categorieën. Zo is in de categorie 'video' de mogelijkheid om binnen sites als YouTube en Dumpert te zoeken. Paul.nl toont vervolgens het interne zoekresultaat vervolgens ingeframed onder de eigen zoekbalk. Mede-oprichter Michel Akkers: "Bij Paul.nl vinden we het belangrijk dat je in sites kunt zoeken, in plaats van dat je naar sites zoekt. Dat bevordert de kwaliteit en de actualiteit van je zoekresultaat.”

Volgens de initiatiefnemers is het grote gemak van Paul.nl dat de zoekvraag maar één keer hoeft te worden ingevoerd om in verschillende bronnen te zoeken. Zo kan je via de site dezelfde zoekvraag op diverse prijsvergelijkingssites loslaten. "Paul.nl selecteert de belangrijkste vergelijkingssites en de gebruiker kan de verschillende sites bezoeken zonder steeds opnieuw de zoekterm in te voeren."

Lokaal zoeken

Ook is er een prominente plek voor lokaal zoeken op Paul.nl. Na invullen van een postcode zoekt de site onder meer naar tweedehands producten in de buurt via de database van marktplaats.nl, huizen via jaap.nl en toont het headlines van regionale nieuwsbronnen. Met behulp van een cookie onthoudt Paul.nl de ingevoerde lokatie.

Volgens oprichter Paul Dinnissen is er nog genoeg ruimte op de markt voor zoekmachines. "Uit eigen onderzoek blijkt dat 64 procent van de internetters in Nederland verwacht dat ze over 10 jaar met een andere site zullen zoeken dan ze nu doen. Maar liefst 78 procent gelooft dat ze dan ook betere antwoorden zullen krijgen op hun vragen. Er is dus vol op ruimte voor verbetering, daar dragen we vanaf vandaag graag ons steentje aan bij."

Commissie

Via 'affiliate marketing' hoopt de site geld binnen te halen, zo vertelt Dinnissen aan Emerce. "We bieden ook commerciële categorieën en hopen dat als mensen een boek kopen of een reis boeken dit ook via Paul.nl zal gebeuren. Dan ontvangen we commissie." Paul.nl probeert bezoekers te trekken door onder meer nieuws aan te bieden op de voorpagina, waarvoor een contract met ANP is getekend. Ook is het weerbericht van Meteo Consult in site geframed.