De website Somethingawful, die gehost wordt in New Orleans, startte direct na de ramp een online inzamelingsactie. Het opgehaalde geld wordt overgemaakt naar het Rode Kruis. Somethinawful wil donateurs gratis merchandise van de website als dank geven en gebruikt daarom Paypal om zo de adresgegevens van de donateurs te krijgen.

Negen uur nadat de inzameling van start was gegaan, was er al 30.000 dollar opgehaald. Paypal vertrouwde dit niet en heeft het account bevroren. De personen achter de website hebben inmiddels al een kopie van het rijbewijs, recente bank- en creditcardafschriften en een brief gefaxt. Dit heeft allemaal niet mogen baten: Paypal wil namelijk ook een verzendadres weten.

"Paypal wil een adres waar ik mijn spullen heen stuur. Wat moet ik opsturen? Het gaat hier om donaties en niet om de verkoop van producten", schrijft Rich 'Lowtax' Kyanka van Somethingawful op zijn website. "Hoe werkt het Paypal-donatie systeem waarvoor ik heb gekozen bij het opzetten van dit account?"

Kyanka is in een automatisch gegenereerde mail beloofd dat een medewerker binnen vijf werkdagen contact met hem opneemt. Kyanka is inmiddels ten einde raad: "Gezien Labour Day (een Amerikaanse feestdag - red.) kan het in totaal negen dagen duren voordat ik wat hoor. Ik kan papieren vliegtuigen richting New Orleans gooien met daarop geschreven 'Houd vol! Paypal laat me wel of niet donaties naar jullie sturen', maar ik ben niet goed in het vouwen van vliegtuigjes. Deze vallen bij mij altijd recht naar beneden."