Vanaf 19:15 uur Nederlandse tijd kregen kopers een foutmelding als ze probeerden in te loggen op PayPal.com: "Sorry - your last action could not be completed". Ook betalingen via api's waren niet beschikbaar, laat PayPal in een mededeling weten, nadat diverse media en Twitteraars de stroring al hadden gemeld.

Ruim 4,5 half uur laten, om 23:50 uur Nederlandse tijd, kwam het betalingsverkeer weer op gang. PayPal laat in een blogpost weten dat de issue te wijten was aan een interne netwerkstoring bij PayPal.

Wereldwijde storing

Een woordvoerder van PayPal laat CNET weten dat de storing wereldwijd plaatsvond. Ook Nederlandse Twitteraars maakten melding van de betaalproblemen.

Eind juli kondigde PayPal aan dat het een serie api's vrijgeeft zodat externe partijen nieuwe afrekenmogelijkheden kunnen ontwikkelen. De betalingsaanbieder heeft hoge verwachtingen van dit flexibele betalingssysteem. Zo moet het bijvoorbeeld in de toekomst koelkasten ondersteunen die een scherm hebben waarop je nieuwe boodschappen kunt bestellen.