Elf leden van de zogenaamde PayPal 14 bekennen schuld voor de grootschalige DDoS-aanval op PayPal drie jaar geleden. Onderdeel van de schikking is dat zij zo geen zwaar misdrijf (‘felony’) op hun strafblad genoteerd zien én bovendien een maximale celstraf van 15 jaar voorkomen. Wanneer zij het komende jaar niet in aanraking komen met de politie, zijn federale aanklagers bereid die beschuldigingen te laten vallen, meldt onze zustersite PC World.

Van de drie overige hacktivisten geven twee toe een vergrijp (‘misdemeanor’) te hebben gepleegd, terwijl de laatste aangeklaagde DDoS’er ook nog terecht staat voor aanvallen op creditcardmaatschappijen en daardoor niet in aanmerking komt voor een schikking.

PayPal blokkeert steun Wikileaks

Anonymous voerde sinds de zomer van 2010 DDoS-aanvallen (distributed denial of service) uit op PayPal. De reden daarvoor was dat het e-commercebedrijf niet langer donaties aan klokkenluiderssite Wikileaks in behandeling nam. Daardoor kwam de steun aan het openbaren van geheime diplomatieke stukken via PayPal niet langer door. Ook MasterCard en Visa deden dat.

Eén van de advocaten van de PayPal 14, Stanley Cohen, noemt de gesloten schikking “een overwinning voor burgerlijke ongehoorzaamheid.” Wel moet er per persoon een schadevergoeding van 5600 dollar (4000 euro) betaald worden aan PayPal. Wat in schril contrast staat met de schade van 4,3 miljoen euro die PayPal zegt te hebben geleden.

PayPal verstrekte in totaal ruim 1000 IP-adressen aan de FBI, dit na onderzoek met een inbraakdetectiesysteem van Radware. Uiteindelijk bleef de PayPal 14 over: