PayPal-president David Marcus pareert de uitspraken van een eigen servicedesk-medewerker. Die liet afgelopen weekend een klant van het bedrijf in een e-mail weten dat het tegen de PayPal-voorwaarden indruist om de betalingsdienst te gebruiken voor het wisselen van valuta, waaronder de verkoop van Bitcoin-delvers, Litecoin en Bitcoin.

Ophef onder de community

Er ontstond direct verontwaardiging op discussieforum Reddit, waar de zaak werd aangekaart. De zaak wordt nu rechtgezet door Marcus in twee Twitter-berichten, waarin hij aangeeft dat de inhoud van de mail "fout" is en "wordt gecorrigeerd." De bewuste klant kreeg vervolgens een nieuw bericht van Paypal dat hij de vorige e-mail als niet verzonden kon beschouwen, meldt techmagazine Wired.

Niets te vrezen?

Betaaldienst PayPal heeft vooralsnog niets te vrezen van Bitcoin, zo liet Marcus in december al weten op de LeWeb-conferentie in Parijs. Daar noemde hij de Bitcoin een goed idee, maar geen valuta. "Het zal ook geen betaalmiddel worden voordat de volatiliteit afneemt. Wanneer de regelgeving duidelijk is en de koersbewegingen minder worden, zullen wij het overwegen", aldus de PayPal-topman.