Dat zegt Christopher Coonen, vice-president van Paypal Europe, in een interview met Webwereld. Paypal werd in juni 2004 in Nederland geïntroduceerd, sinds vrijdag is de betaaldienst ook volledig in het Nederlands vertaald.

"Paypal is tot nu toe vooral gebruikt voor internationale aankopen. Hiermee bereikten we een beperkte doelgroep, ook al is die doelgroep vrij groot in Nederland omdat velen Engels begrijpen", zegt Coonen. "Maar we vonden het nu nodig om de doelgroep uit te breiden."

"Na de introductie van Paypal in Nederland is het aantal Nederlandse gebruikers dat van de dienst gebruikmaakt verdrievoudigd." Coonen verwacht nu met de Nederlandse vertaling weer een soortgelijke trend.

Ook hoopt hij dat het aantal binnenlandse transacties hierdoor flink zal stijgen. Het aantal binnenlandse transacties is vooral hoog op verkoopsite Marktplaats, dat in november 2004 door Ebay is overgenomen. Concrete uitspraken over verkoopverwachtingen wil Coonen overigens niet doen.

Voor de gebruikers is een groep van twintig Nederlanders aangesteld die vanuit de Ierse hoofdstad Dublin telefonisch en via internet ondersteuning kunnen bieden.