Gebruikers van de PayPal Secure Card worden herkend wanneer zij online moeten afrekenen, zo bericht CNet. Vervolgens zal de software dan op een veilige manier het betalingsformulier helpen invullen.

Uniek nummer

Het systeem lijkt enigszins op het vorig jaar door Google geïntroduceerde Checkout, dat door PayPals eigenaar eBay geweerd wordt. PayPal werkt ervoor samen met creditcardbedrijf MasterCard, dat telkens een uniek MasterCard-nummer aanmaakt wanneer een gebruiker online moet afrekenen.

"Vanuit het perspectief van de verkoper lijkt dit op een transactie van MasterCard, terwijl het voor de koper gewoon een aankoop via PayPal is", zegt Chris George, hoofd financiële producten bij PayPal. De Secure Card is het nieuwste middel waarmee het bedrijf phishing hoopt te bestrijden.

Beschikbaarheid

De Secure Card-software werkt op Windows pc's met Explorer of Firefox. Gebruikers van Apples Safari-browser kunnen voorlopig slechts gedeeltelijk gebruikmaken van de dienst.

De Secure Card is het afgelopen jaar al getest door drie miljoen PayPal-klanten en zal dinsdag beschikbaar komen voor Amerikaanse gebruikers. Wanneer internationale klanten ervan kunnen gebruikmaken is nog onbekend. Momenteel zijn er wereldwijd 164 miljoen PayPal-accounts.