De Palm PC (zie ook Strijd om de handpalm) waarvoor zich al zeven fabrikanten hebben gemeld, krijgt een aanraakscherm met een resolutie van 240 bij 320 pixels, waarop met een pen gegevens kunnen worden ingevoerd; een speaker; een PC Card compatibele CompachtFlash-poort; microfoon; infrarood-poort; 4 MB RAM; en 6 MB ROM.

Op de Palm PC, die draait onder een aangepaste versie van Windows CE, staat ook de gebruikelijke software: Pocket Outlook met kalender, adressenlijst, takenlijst en postmap; NoteTaker, die ingevoerde tekst omzet naar RTF of MsWord-formaat; Voice Recorder; en Mobile Channels, een applicatie waarmee offline informatie van het World Wide Web kan worden gelezen.

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas hebben zeven fabrikanten laten weten dat ze een handheld-computer volgens de specificaties van de Palm PC gaan produceren: naast Casio, NEC en LG Electronics zijn dat Philips, Palmax, Samsung, Uniden en FIC Group. De zeven verwachten hun Palm PC in het tweede kwartaal van dit jaar te kunnen aanbieden tegen een prijs die tussen de 400 en 500 dollar ligt.

De palmtop-PC van Philips, de Nino 300 gedoopt, is voorzien van een 75 MHz-processor, een 16-grijstintenscherm, een 19,2 Kbps softmodem (modem dat gebruikt maakt van de processor om te communiceren) en minimaal 4 MB RAM.

Auto PC

Microsoft heeft in Las Vegas ook de specificaties bekendgemaakt van de Auto PC, een computer met Windows CE die zal worden ingebouwd in auto's. Via spraakbesturing kunnen automobilisten hun route uitstippelen, verkeersinformatie opvragen, boodschappen per e-mail versturen en semafoonoproepen ontvangen.

De Auto PC heeft het formaat van een autoradio en is dan ook voorzien van een digitale radio-ontvanger en een CD-ROM-speler. Windows-voor-de wagen wordt ontworpen om gegevens uit te wisselen met de Palm PC.

Onlangs liet IBM zijn prototype zien van een auto die zijn weg kiest via het Internet, The Network Vehicle.