Daarnaast blijft ook de vraag naar laptops sterk groeien, meldt het onderzoeksbureau. IDC voorspelt nu een groei van 15,2 procent, naar 310 miljoen computers. De vorige voorspelling ging uit van een groei van 12,8 procent.

"Deze verhoging is het gevolg van een bijgestelde verwachting voor draagbare computers, als gevolg waarvan IDC voorspelt dat de groei langer doorzet dan eerder verwacht," zei IDC in een verklaring.

Verkopen van draagbare computers zullen met 34,5 procent stijgen naar 145,3 miljoen stuks. Desktops en servers zullen met 2,2 procent groeien naar 164,7 miljoen.

Onzekere economie

Daarmee blijft de pc-sector onveranderd sterk presteren, ondanks een onzeker economisch klimaat dat het gevolg is van hoge olieprijzen, de kredietcrisis en toenemende inflatie.

"De pc-sector hield eerder dit jaar nog zijn adem in over de gevolgen van vertraging van de economische groei op de pc-verkopen," zei Richard Shim, research manager van IDC. "Het is nu duidelijk de markt in de VS minder pc's zal vervangen dan we hadden verwacht. We hebben daarom onze groeiverwachtingen voor de korte termijn bijgesteld." Hoewel sommige regio's achterblijven, blijven consumenten over het algemeen ongestoord computers kopen.

Azië blijft het centrum van de groei van de pc-markt en is nu de grootste afzetmarkt voor computers. Ook andere de overige regio's van de wereld vertonen sterke groei.