De pc-privéregeling staat op een lijst met mogelijk bezuinigingen waarover staatssecretaris Joop Wijn zich gaat buigen, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Het schrappen van de financiële subsidie voor de aankoop van een pc zou de schatkist ongeveer honderd miljoen euro opleveren.

Bronnen rond het kabinet melden dat er nog geen definitief besluit over de regeling is genomen. Vanaf volgende week buigt het kabinet zich over de begroting van 2005. Op Prinsjesdag worden de definitieve plannen bekendgemaakt.

Goedkoper

De pc-privéregeling ligt al langer onder vuur. Met ingang van dit jaar werd het belastingvrije bedrag voor werknemers al verlaagd van 2269 euro naar 1415 euro. De Tweede Kamer zou het korten op het voordeel van de regeling geen probleem vinden omdat de prijs van een goede computer de laatste jaren is gedaald.

De fiscale voordeelregeling is in de jaren negentig door staatssecretaris Vermeend ingevoerd. Dankzij de regeling kunnen werknemers goedkoop een pc aanschaffen. Voorwaarde is wel dat zij de pc thuis ook voor het werk gebruiken.