De website Computerwinkels.nl is bedoeld om consumenten informatie te geven over producten en over bij de NLCW aangesloten winkels. "Via de site willen we consumenten eenvoudig uitleg geven over producten en waar ze bij hun in de buurt een goede computerwinkel kunnen vinden", legt Toon Klaassen uit, secretaris van de NLCW.

"Het is als een Bovag-garage. Je kunt naar de garage op de hoek gaan voor een auto, maar je kunt ook kiezen voor de vakspecialist." Dat probeert de NLCW ook met de website te bewerkstelligen. "De website is een offensief van de branche om de consument terug te winnen", geeft Klaassen toe.

De NLCW hoopt dat de consument voor een computerwinkel kiest die bij de brancheorganisatie is aangesloten in plaats van voor de prijsstunter. "De afschaffing van de pc-privéregeling heeft het de branche heel moeilijk gemaakt. Diverse winkelketens sprongen hierop in door te gaan stunten met computerartikelen. Sommige computerwinkels wisten niet hoe ze hiermee om moesten gaan en zijn zelf gaan meestunten."

Nu probeert de branche de consument terug te winnen door deze te voorzien van service en deskundig advies, iets wat de prijsstunter niet biedt, aldus Klaassen.

Op de site staan alle ongeveer 140 bij de NLCW aangesloten winkels genoemd. Eind januari wil de brancheorganisatie via de site een verkiezing houden voor de 'computerwinkel van het jaar'.