Deze Michael Devine zorgde er in augustus nog voor dat de schikking van 324 miljoen dollar die de bedrijven in overtreding aan 64 duizend werknemers wilden betalen, via rechter Lucy Koh werd afgewezen. De medewerkers hadden de bedrijven in een collectieve rechtszaak gezamenlijk aangeklaagd, vanwege geheime afspreken om elkaars personeel niet aan te nemen. Daardoor liepen ze immers werk mis.

Het nieuwe voorgestelde bedrag is 415 miljoen dollar. Maar voordat hier een klap op wordt gegeven, eist Devine - voormalige engineer bij Adobe Systems - nog even 160.000 dollar op bij de rechtbank in Californië. Dat zou betekenen dat hij tweemaal zoveel geld krijgt als de andere vier genoemde eisers, meldt PCWorld.

De aangepaste eis ziet hij gerechtvaardigd door zijn risicovolle maar geslaagde inspanningen bij de verhoging van het schikkingsbedrag. "Devine gelooft dat het verzoek gerechtvaardigd is op basis van zijn diensten als vertegenwoordiger bij de aanklacht en zijn werk om de originele schikking aan te vechten en een extra 90,5 miljoen dollar voor alle medewerkers veilig te stellen", schrijft zijn advocaat in rechtbankdocumenten.

Steve Jobs spil in samenzwering

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat Apple-oprichter Steve Jobs, die ook voor Pixar werkte, de spil was in de samenzwering van Google, Apple, Intel, Adobe, Intuit, Lucasfilm en Pixar. Uit de sappige uitgelekte e-mails tussen Jobs en ex-Google-ceo Eric Schmidt bleek dat de twee overduidelijk afspraken maakten over het niet aantrekken van elkaars medewerkers. Dat bespaarde de techreuzen veel kosten.