"Wij zijn van mening dat deze plannen veel te weinig aandacht krijgen in de media", beargumenteert een van de initiatiefnemers van de petitie, Jornt van Dijk. "Het gevaar is dat door het gebrek aan aandacht, dit soort voorstellen er zomaar tussendoor kunnen glippen." De site is niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels te lezen. "We werken op dit moment nog aan vertalingen in het Frans, Duits, Spaans en Italiaans", aldus Van Dijk.

De initiatiefnemers ageren tegen de plannen van Lamassoure om een belasting te heffen van 1,5 eurocent per sms-bericht en 0,001 eurocent per e-mail. Door de globalisering wordt het volgens de Fransman steeds lastiger voor overheden om voldoende belastinggeld op te halen.

"De site is nu anderhalve dag online en we hebben ongeveer duizend handtekeningen weten te verzamelen", vertelt Van Dijk tegenover Webwereld. "We hopen door de belangstelling van de media onze doelstelling van honderdduizend handtekeningen te halen." Zodra deze doelstelling is gehaald, worden de handtekeningen aan de Franse Europarlementariër overhandigd.