De nieuwe VoIP321-telefoon produceert Philips in samenwerking met Skype, de bekendste fabrikant van voice over ip-software. De telefoon kan naadloos switchen tussen de gewone analoge telefoonlijn en een Skype-verbinding via internet. Gebruikers kunnen zien wie er belt. Ook kunnen ze aparte beltonen instellen voor bijvoorbeeld telefoontjes vanaf Skype of oproepen van een vaste verbinding.

Dit heeft het elektronicabedrijf bekendgemaakt aan het begin van de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De VoIP321-telefoon zal vanaf mei in Europa verkrijgbaar zijn. Amerikanen moeten wachten tot juli. Over de prijs van de telefoon is nog niets bekend.

Philips ontwikkelt ook een product waarmee gebruikers met MSN-software via internet kunnen bellen. Volgens Bill Gates wordt het de eerste draadloze telefoon die via Windows Live Messenger, de opvolger van MSN Messenger, gaat bellen. Technische details zijn echter nog niet bekend.

Voorafgaand aan de grote internationale beurs in de Verenigde Staten heeft Philips nog meer producten aangekondigd. Zo gaat het bedrijf een nieuwe lijn lcd-televisies produceren met een 42-inch beeldscherm en groter. De productenlijn wordt voorzien van een nieuwe technologie genaamd Ambilight Full Surround wat moet resulteren in een scherper beeld.

De goedkoopste 42-inch Ambilight-tv gaat drieduizend dollar kosten. De 50-inch Ambilight Surround Plasma-tv en de 42-inch Ambilight Full Surround lcd-tv gaan beide vierduizend dollar kosten. De tv's zullen vanaf juli verkrijgbaar zijn.

Tot slot wil Philips in de tweede helft van dit jaar een dvd-speler uitbrengen met Blu-Ray-technologie.