Volgens Philips-medewerkers is de vraag naar Blu-Ray Disc-spelers nog dusdanig klein dat nieuwe modellen voorlopig hier niet op de markt komen. 'We ontwikkelen natuurlijk wel verder aan de Blu-Ray Disc-spelers. Maar we laten die vooralsnog in ons magazijn staan. Want de vraag van consumenten is nu nog te klein. Pas als de verkopen stijgen, zullen we daar weer op reageren', aldus marketingmanager John van Lin.

Duurder

Tussen de nieuwe producten van het bedrijf, die donderdag in Eindhoven werden getoond, zat de eerder aangekondigde Blu-Ray Disc-speler niet. De prijzen van Blu-Ray Disc-spelers zijn, nadat het high definition-formaat de strijd heeft gewonnen van de HD-DVD, de afgelopen weken alleen maar gestegen.

Philips vindt die situatie niet gunstig en maakt even pas op de plaats. 'De vraag naar andere producten, zoals platte tv's of fotolijstjes, stijgt bijvoorbeeld veel sneller dan die naar Blu-Ray Disc-spelers. We willen zo'n aantrekkelijk mogen aanbod doen aan onze consumenten, maar voor Blu-Ray is dat nu nog lastig', aldus Van Lin.

In het magazijn

Philips kondigde op de Consumer Electronics Show wel een opvolger van de BDP9000-speler aan, de BDP7200, die in april op de markt zou komen voor een prijs van 399 dollar. De speler werd tijdens de productpresentatie niet meer getoond en komt dus hier voorlopig niet op de markt. De BDP7200 is de eerste speler van Philips die BonusView ondersteunt. Hij blijft vooralsnog in het magazijn staan.