De overeenkomst betreft de bedrijfsonderdelen die settopboxen en netwerkoplossingen produceren. In ruil daarvoor zou Philips 23 procent van de aandelen in Pace in handen krijgen, wat een waarde van zo'n 90 miljoen euro vertegenwoordigt.

De verkoop van settopboxen en netwerkoplossingen levert dit boekjaar een naar schatting 425 miljoen euro op. Er werken ongeveer 335 mensen bij de bedrijfsonderdelen, hoofdzakelijk in Frankrijk. Volgens de overeenkomst zouden zij bij Pace Micro aan het werk gaan.

Werknemers

Door de overeenkomst tussen de twee marktleiders zou een van de grootste producenten van settopboxen ontstaan. De transactie moet in het eerste kwartaal van 2008 zijn afgerond. Voor het zover is, moeten de aandeelhouders van Pace Micro, de toezichthouders en Philips werknemersraad nog wel instemmen met de verkoop.

Het overgebleven bedrijfsonderdeel van Home Networks, Home Communications, is onder meer verantwoordelijk voor internettelefonie. Dit onderdeel zal worden ondergebracht in de 'Peripherals & Accessories'-divisie binnen Philips' Consumer Lifestyle-tak.