-

Philips verwacht het komende vierde kwartaal vooral goede resultaten te boeken met CD-branders, DVD-spelers en TV's met ultra platte schermen. Dit bleek tijdens een bijeenkomst van de divisie Consumer Electronics maandag in Scheveningen.Daarnaast zijn de verwachtingen van het concern hooggespannen als het gaat om WAP-telefoons. Het elektronicaconcern brengt deze herst drie nieuwe modellen op de markt. Philips wil eind volgend jaar een wereldwijd marktaandeel van 10 procent op het gebied van mobiele telefoons. Nieuwigheid in de Philips-apparatuur is spraakherkenning. Het bedrijf verwacht dat de spraakinterface eindelijk van de grond zal komen.

- Nortel Networks biedt nu de mogelijkheid slechts voor een paar uur een breedbandpijp te huren. Klanten die slechts korte tijd veel bandbreedte nodig hebben kunnen op die manier geld besparen, meldt de Amerikaanse publicatie Interactive Week. Nortel kan een 'kleur' op een gangbare 16-band optische kabel isoleren, zodat slechts een golflengte kan worden verkocht. Als de klant meer bandbreedte wil is binnen enkele minuten een extra golflengte beschikbaar. Volgens Nortel is het grootste voordeel van de dienst dan ook de flexibiliteit.

- Als gevolg van de dramatisch gekelderde aandelenkoers wordt Freeserve waarschijnlijk verwijderd uit de FTSE 100-index, de belangrijkste Britse beursgraadmeter. Freeserve werd pas zes maanden geleden in de index opgenomen. Investeerders twijfelen aan de haalbaarheid van het business model van de 'gratis' internetaanbieder en het afketsen van fusiegesprekken met het Duitse T-Online heeft het negatieve sentiment alleen maar versterkt.

-

Compaq schrapt haar aparte PC-lijn voor kleine bedrijven, ProSignia. De ProSignia-producten worden ondergebracht bij de Deskpro PC-serie voor de zakelijke markt en bij Armada, het Compaq-merk voor notebooks. Het bedrijf liet verder weten dat het stopt met de productie van Deskpro EP-computers. Een aantal onderdelen van deze serie worden overgeheveld naar de EN-productlijn en de computermaker brengt een nieuwe PC op de markt, de Desktop EX. Analisten juichen de wijzigingen in het productaanbod toe. ProSignia is volgens hen altijd al een overbodige productlijn geweest. Bovendien was het verwarrend dat Compaq zowel desktops als notebooks onder de naam uitbracht.