Microsoft brengt nu een update uit voor zijn smartphoneplatform Windows Phone 7. Het sust zelf het mogelijke enthousiasme van gebruikers die denken hiermee de langverwachte functionaliteit copy&paste te krijgen. De update waar sinds maandag meldingen voor rondgaan, is niet díe update.

Echte eerste

“Nee, deze update is een relatief kleine”, blogt tech-auteur Michael Stroh van Microsoft. Deze echt-allereerste update voor Phone 7 is letterlijk een voorbereiding op de eerder aangekondigde eerste update die nieuwe functionaliteit brengt. De vanaf gisteren aangeboden toevoeging voor het mobiele besturingssysteem is voor het update-proces zelf.

Daarna kan dus de update volgen die voor gebruikers zichtbaar iets toevoegt. Dat gebeurt komende maand, heeft Microsoft vorige week bekendgemaakt. De softwareproducent heeft toen ook alvast de nieuwe functies aangeprezen in de grote update (codenaam Mango) die volgt in de tweede helft van dit jaar.

Afwachten

Microsofts kersverse Phone 7-partner Nokia wacht die patch af voordat het met toestellen komt. De andere 4 fabrikanten (HTC, Samsung, LG en Dell) die al hebben getekend voor Microsofts mobiele platform schorten hun nieuwe toestellen ook op. Zij hebben nu in totaal 10 toestellen op de markt. In Nederland zijn dat er 3 (met Engelstalige uitvoering van Phone 7) van 3 fabrikanten, waarbij Dell naar verwachting binnenkort volgt met zijn Venue Pro.