De maker van Windows Phone 7 herziet dus zijn allereerste update voor het mobiele besturingssysteem. Die update wordt sinds begin deze week geleidelijk aan verspreid onder gebruikers van Microsofts smartphoneplatform.

Dit is níet de langverwachte update die functionaliteit toevoegt waaronder copy&paste. De Omnia 7 is één van de drie Phone 7-toestellen die in Nederland al te koop zijn. Wereldwijd zijn er tien toestellen van vier fabrikanten.

Vastloper

De huidige pre-update, die het update-proces zelf bijwerkt, blijkt niet op orde te zijn. Het bezorgt gebruikers van sommige Phone 7-toestellen problemen, meldt Computerworld. Dit is in ieder geval het Omnia 7-toestel van Samsung.

De installatie van de update loopt vast bij stap 6 of 7, van de 10 stappen. Na resetten van de telefoon werkt die wel, maar is de update niet geïnstalleerd. Een enkele gebruiker meldt dat zijn Samsung Omnia 7 is ‘gebricked’.

De klachten over dit probleem stromen binnen, zowel bij Microsofts supportfora en in de officiële Twitter-account WinPhoneSupport als bij de blogpost over de update. De fout lijkt echter niet te gelden voor alle gebruikers van het Omnia-toestel. Sommigen melden wel succes met de installatie van de update.

Updater updaten

Microsoft-medewerkers verwijzen in fora naar een supportartikel over vastlopen van de Zune-synchronisatiesoftware voor Windows Phone 7. De oplossing voor dat probleem is het bijwerken van de Windows Moible-updatesoftware waar de Zune-synctool op vertrouwt. Het is nog niet duidelijk of dit ook echt het nu opspelende Phone 7-updateprobleem verhelpt.

Update:

Microsoft heeft een uitgebreide handleiding gepost waarin het de diverse mogelijke foutcodes toelicht die kunnen opduiken bij de vastlopende installatie van de Phone 7-update. Het in dat supportdocument uitgelegde update-proces kan zo'n 40 minuten in beslag nemen, meldt de Britse ict-nieuwssite The Inquirer. Indien de smartphone uiteindelijk na de update toch problemen heeft, raadt Microsoft gebruikers aan hun Phone 7-toestel weer te herstellen naar de vorige versie van de software.

Update2: Microsoft heeft de Windows Phone 7-update weer ingetrokken, voor Samsung Omnia 7-toestellen, meldt Computerworld.com. De update wordt herzien en zo snel mogelijk weer gedistribueerd, verklaart de softwareproducent.