Dat blijkt uit een enquête (pdf) onder 2300 werknemers overal ter wereld dat werd uitgevoerd door mobiel onderzoeksbureau iPass. De iPhone is BlackBerry voorbij, opvallende achterblijver is Android.

Android nog niet populair

Iets meer dan 21 procent van de ondervraagden zei de voorkeur te geven aan een Android-telefoon. Dat is een groot verschil met het wereldwijde smartphone marktaandeel van Android, dat volgens Business Insider inmiddels neerkomt op 52,5 procent. Ook Symbian wordt nog gewaardeerd door 7,4 procent van de respondenten en 5,5 procent geeft de voorkeur aan Microsoft's Windows Mobile.

Een jaar geleden liep BlackBerry nog net voor op de iPhone. In 2010 gaf 34,5 procent van de ondervraagde werknemers de voorkeur aan een BlackBerry, een nipte voorsprong op de iPhone, die 31,1 procent scoorde. Het is niet zozeer dat er een enorme teruggang is in BlackBerry-fanaten, maar meer dat de populariteit van andere smartphones sneller groeit, aldus iPass.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 18 procent van de respondenten van plan is een Apple-apparaat aan te schaffen in 2012. Ongeveer 11 procent gaat voor een Android, 3,6 procent voor een mobiele Windows-variant en 2,3 procent gaat voor een BlackBerry.