De jongste versie van het professionele pakket voor de bewerking van grafische beelden biedt uitgebreide ondersteuning voor computersystemen die werken met ICC-kleurenprofielen. Het programma laat gebruikers ook een kleurenruimte instellen voor RGB-beelden. Dat bepaalt hoeveel kleuren er van het zichtbare kleurenspectrum zichtbaar zijn op een bepaalde computer, scanner of printer.

Tot ontzetting van grafische ontwerpers echter blijkt Photoshop RGB-beelden automatisch om te zetten naar een nieuwe standaard RGB-kleurenruimte, sRGB geheten. Die keuze is Adobe al eerder op kritiek komen te staan van professionele gebruikers omdat sRGB in hun ogen veel minder kleuren biedt dan andere color spaces.

In nieuwsgroepen en vakpers noemen sommige ontwerpers de keuze voor sRGB een domme fout van Adobe. Het bedrijf had de kopers bij de introductie van Photoshop 5.0 beter moeten waarschuwen dat het programma automatisch RGB-beelden converteert naar sRGB. Bij sommige afbeeldingen kan de kwaliteit daardoor drastisch afnemen.

Er zijn ook andere klachten over de nieuwe versie van Photoshop. Zo merkt één Amerikaanse gebruiker op dat beelden die gemaakt zijn met vorige versies niet volledig worden overgenomen in 5.0 omdat de nieuwste editie een andere methode gebruikt voor het bepalen van de afdrukkwaliteit van afbeeldingen.