"We hebben Symfony gekozen omdat het een modern framework is, zeker vergeleken met Zend waar we nu op draaien", zegt Joey Noordhoorn, de digital manager van IDG Nederland. "Alle sites van IDG, van Webwereld, Computerworld en CIO tot ITQ&A en de IT Library, moeten daarop over. En terwijl we het framework vervangen moet natuurlijk alles gewoon doordraaien en worden beheerd. Dat is een hele uitdaging."

Naast dat het moderner is, heeft Symfony ook een grote gemeenschap achter zich die de hele library vult met building blocks, stelt Joey. Op dit moment zijn er zo'n 2000 actieve leden. "Daardoor hoef je als ontwikkelaar ook niet alles from scratch te bouwen. De resources zijn enorm in vergelijking met Zend, bovendien kan de code makkelijk worden hergebruikt. Wel dwingt het de developer om gestructureerd te werken."

Over IDG Nederland

IDG Nederland is een wendbare organisatie, bekend is van de sites Webwereld, Computerworld en CIO.nl, onderdeel van de wereldwijde techuitgever IDG. IT speelt een grote rol binnen onze organisatie. We schrijven over IT, maar zelf zijn we als digitale uitgever er ook helemaal afhankelijk van.

We doen er alles aan om zo goed mogelijk content te produceren voor onze lezers en we zetten graag een stapje extra om onze klanten van dienst te zijn. Maar het allerbelangrijkste is hier om met plezier met elkaar samen te werken. Dat kan op kantoor, thuis en onderweg.

Kijk hier voor de vacature van webdeveloper.

Als digital manager fungeert Joey als buffer tussen de ontwikkelaar en het kleine maar wendbare team van IDG. Heel IDG is gericht op digitaal, dus er moet altijd veel gebeuren. Maar het is niet zo dat er aan alle kanten aan de developer kan worden getrokken. "Ik scherm hem af, zodat niemand zomaar aan zijn bureau verschijnt met allerlei wensen. Ik bepaal de prioriteiten en hak de taken vervolgens op in stukken, voordat de ontwikkelaar ermee aan de slag gaat. Zo blijft het werkbaar."

Dat prioriteren is hard nodig, stelt Joey. "Wat betreft online uitgeven lopen we onmiskenbaar voorop en we zijn heel ambitieus. We maken bijvoorbeeld onderdeel uit van het wereldwijde concern IDG, waar we schaalgrootte vandaan halen. En als digitale B2B uitgever vervullen wij als IDG Nederland ook in dat grote concern een gidsrol. Als developer speel je hierin een cruciale rol. Je moet van alle markten thuis zijn"

Wil jij hier komen werken als webdeveloper? Kijk dan hier voor de vacature.