Op de Red Herring Venture Market Europe conferentie in London sprak Pieper voor een publiek van Europese en Israëlische investeerders. Hij lichtte een tipje van de sluier op over zijn toekomstplannen. Een terugkeer naar een hoge positie bij Compaq lijkt uitgesloten.

Pieper zei dat hij over twee weken bekend zal maken in welk bedrijf hij investeert. De jonge onderneming moet mogelijk nog opgericht worden.

De eens gedoodverfde opvolger van Philips-baas Cor Boonstra sprak verder over de toekomst van netwerken en computers. Pieper twijfelt aan het belang van de huidige kabelnetwerken, PC's en set-top boxes voor e-commerce in de huiskamers.

De doorgewinterde zakenman prees echter de stap van Sony om de spelcomputer om te bouwen tot een snel en gebruiksvriendelijk netwerkapparaat voor de consument.

"Ik ben er grotendeels van overtuigd dat dit de juiste weg is," zei Pieper. Voorwaarde voor een succes is wel dat Sony softwareontwikkelaars zover moet krijgen programmatuur voor het nieuwe apparaat te maken.

Pieper ziet de PC niet als apparaat waarmee consumenten massaal internet opgaan. De computer is te duur, te ingewikkeld en te langzaam. "Ik denk niet dat de consument Control-Alt-Delete begrijpt," grapte Pieper de uitleg van zijn stelling dat e-commerce geen vlucht zal nemen als er geen simpele, snelle, goedkope en betrouwbare vervanger komt voor de huiscomputer. "Zoiets als de TV."

De PC heeft toch een voordeel, moest Pieper toegeven. Het apparaat staat al in de helft van alle huizen en kan met enige wijzigingen omgebouwd worden tot een krachtig platform voor e-commerce.

De TV, gecombineerd met een verder ontwikkelde set-top box, is volgens Pieper een goede kanshebber om hét internet- en e-commerceapparaat van de toekomst te worden. Bijna iedereen heeft immers een televisie en de meeste mensen hebben meer vertrouwen in hun televisie dan in een computer. "Ik gok op de Playstation en de set-top box," zei Pieper.

Volgens Pieper is het netwerk van de toekomst, het netwerk dat alle e-commerce en videostromen moet gaan dragen, nog niet gebouwd. Er woedt een strijd tussen satelliet, kabel en IP-netwerken voor controle over het huis maar die netwerken zijn, volgens Pieper, alles behalve ideaal.

Pieper bekritiseerde de aankoop van kabelbedrijf MediaOne door AT&T. "Als je een nieuw bedrijf zou vragen een netwerk te ontwerpen voor videodistributie dan komen ze vast niet met een kabelnetwerk zoals we dat nu kennen." De infrastructuur is te zwak en het opwaarderen kost te veel. Hoe het netwerk van de toekomst er dan wel uit zal zien liet Pieper in het midden.