De Genesis-software zal in oktober verspreid worden onder 100 tot 200 testpersonen. Dat zei Matthias Zeller, produktmanager van Adobe, afgelopen vrijdag in een interview op de Office 2.0-conferentie in San Francisco. Naar verwachting zal Adobe het programma in een later stadium beschikbaar stellen voor een grotere groep bètatesters.

Met Genesis kunnen gebruikers data van verschillende applicaties bewerken zonder dat daarvoor meerdere vensters geopend hoeven te worden. De software is ontwikkeld door middel van Adoble's Flex-technologie en ondersteunt onder meer bedrijfsapplicaties, Office-documenten en internetprogramma's, alsmede instant messaging, VoIP en videocommunicatie.

Mini-portals

"Het concept van Genesis is gebaseerd op het ontwikkelen van een ecosysteem van ontwikkelaars en gebruikers", aldus Zeller. "Gebruikers kunnen mini-portals maken op hun desktop, waarin bijvoorbeeld Google-zoekopdrachten en PowerPoint-gegevens samengebracht worden in één applicatie." Het bedrijf is momenteel met verschillende partijen in gesprek over de ontwikkeling van widgets en templates.

Adobe heeft nog geen concrete releaseplannen voor Genesis naar buiten gebracht. Het bedrijf denkt wel na over de mogelijkheid om de client gratis beschikbaar te stellen voor gebruikers van de nieuwe Acrobat.com-dienst.