Pirate Parties International (PPI), de overkoepelende organisatie van alle piratenpartijen in de wereld, heeft een discussie opgestart over het hosten van een torrentsite in een baan om de aarde. Op dit moment is de piratenpartij actief in 50 landen.

Afgelopen weekend werd er een discussie opgestart in de mailinglist van de de PPI over een site in het heelal, bericht Forbes. Dat zou mogelijk moeten gebeuren met een weerballon die kan stijgen tot grote hoogtes, waardoor het torrentplatform fysiek buiten het bereik van de lange arm der wet valt.

Weerballon

"We zijn van plan om een soort ballon zo lang mogelijk in de lucht te houden", citeert het magazine de Zweed Erik Lönroth, die de discussie aanzwengelde. "Hopelijk haalt dat in zoveel mogelijk landen het bloed onder de nagels van de autoriteiten vandaan."

Hierop volgde een stortvloed aan ideeën over onder andere een satelliet, een boordcomputer van Gumstix, zonnepanelen en een weerballon. Het signaal van de satelliet zou opgevangen kunnen worden met Skygrabber-software, dat wordt gebruikt voor het oppikken en afluisteren van satellietsignalen en bij het kapen van de videofeeds van Irakese militaire drones.

Piratenland

Of het er echt van gaat komen en hoe serieus de plannen zijn is op dit moment te betwijfelen. Toch hebben de piraten wel eens eerder plannen in deze richting gehad. In 2007 probeerde de Pirate Bay een eigen land te stichten om uit de handen te blijven van de auteursrechtenbescherming. Het idee werd opgevat om Sealand te kopen, een Brits zeefort dat in de Tweede Wereldoodoorlog werd gebouwd als verdediging tegen de nazi's. Destijds werd er niet genoeg geld verzameld om een eigen land te kunnen stichten.