De Amerikaanse overheid wilde dat een spraakverbod (middels de gewraakte National Security Letters) voor een provider waar het datagraaide behouden bleef, maar hield de redenen waarom geheim.

De advocaten gingen zo ver dat zelfs de hele juridische argumentatie die werd ingediend weggelakt was. Daar kon de magistraat niet om lachen en die reageerde met een afwijzing die sterk gecensureerd werd. Met als hoogtepunt:

HP was onlangs nog bevreesd om zijn intellectuele eigendom in de zaak met aandeelhouders om Autonomy. (Lang verhaal, maar tl;dr daarvan: Autonomy hield de boeken anders bij dan HP dacht, HP beschuldigde Autonomy van fraude, schreef 9 miljard af op de miskoop, en aandeelhouders vermoeden dat HP dondersgoed wist hoe de vork in de steel zat toen het Autonomy kocht.)

HP wilde dat documenten niet openbaar worden gemaakt, maar de bewuste documenten waren al grotendeels weggelakt. Eigenlijk een overbodig verzoek dus. De rechter in die zaak reageerde puntig op dat verzoek met deze lijst aan bezwaren: