'De grootste en meest bekroonde provider van Nederland' is daarmee geschiedenis. De gebruikers worden vanaf dinsdag doorgerouteerd naar KPNvandaag.nl. KPN kondigde het sluiten van de site eerder dit jaar aan.

De 600.000 abonnees kunnen vanaf vandaag inloggen met hun bestaande gebruikersnaam en wachtwoord bij het nieuwe portaal. Er verandert verder weinig voor de gebruikers. Ze behouden hun eigen e-mailadres en ook de up- en downloadsnelheden, algemene voorwaarden en contracten blijven hetzelfde. Wel krijgen alle abonnees een extra e-mailadres eindigend op kpnmail.com. KPNvandaag.nl functioneeert als nieuw, vervangend startportaal met een webzoekfunctie (van Google), webmail, nieuws, weer en verkeer.

Zelfde klanten

Planet gaat op in KPN omdat beide isp's dezelfde klanten bedienen, met 'allemaal producten en diensten die er allemaal net iets anders uitzien'. Die overeenkomsten zouden het kiezen voor een bepaalde isp ingewikkelder maken beargumenteert KPN.

DAG

Afgelopen februari werd al bekend dat KPN flink in zijn providerportfolio snijdt en Het Net en Planet ging schrappen.

Het eigen nieuws op Planet, geschreven door wat ooit de grootste online nieuwsredactie van Nederland was, ging eind vorig jaar al voor de bijl. Op 31 december 2007 ging het licht uit op de redactie. Sindsdien wordt de site gevuld met kopij uit DAG, een joint-venture van KPN en PCM.