BMG, onderdeel van het Duitse mediaconglomeraat Bertelsmann, is een van de platenmaatschappijen namens welke de RIAA procedeert tegen Napster.

Hank Barry, topman van Napster, verklaarde maandag nogmaals dat Napster diverse schikkingsvoorstellen had gedaan aan platenmaatschappijen. Deze werden volgens Barry per kerende post teruggezonden. De platenlabels zouden bovendien nooit met tegenvoorstellen zijn gekomen.

"Wij hebben diverse zakenvoorstellen besproken met Napster", zegt Kevin Conroy, bij BMG verantwoordelijk voor nieuwe technologie, in een gesprek met persbureau Reuters. "Maar Napster is nooit ingegaan op een belangrijk onderwerp als licenties en heeft nooit voorstellen gedaan voor een solide, legaal bedrijfsmodel."

Barry blijft bij zijn standpunt. "Ik heb verschillende voorstellen gedaan aan elk van de vijf platenmaatschappijen. Elk voorstel hield betaling in van een substantieel deel van Napsters inkomsten om de artiesten en houders van rechten te compenseren", aldus Barry tegen Reuters.

Napster heeft voorgesteld om haar 32 miljoen gebruikers 4,95 dollar abonnementsgeld per maand te laten betalen. De platenwereld zou dan 500 miljoen dollar tegemoet kunnen zien.