Net als bijna elke andere platenmaatschappij zit BMG met de handen in het haar over het illegaal kopiëren van CD'tjes. De Duitse tak dacht een oplossing te hebben met beveiligde schijven. Onlangs debuteerden de eerste beschermde CD's op de Duitse markt. Zonder succes.

Het punt was niet dat de CD's niet goed beveiligd waren – daar zijn nog geen gegevens over bekend. Veel consumenten bleken problemen te hebben met het afspelen van de nieuwe schijven. Volgens BMG Duitsland zou het vooral gaan om CD-spelers voor in de auto en enkele normale spelers.

De massale teruggave (zo'n vier procent van de totale 100.000 exemplaren) is een grote tegenvaller voor BMG. De platenmaatschappij heeft volgens Wired dan ook besloten vervolgexemplaren zonder beveiliging te persen. De Duitse band Him had de BMG-primeur. Beveiliging of niet, het album bereikte al snel een nummer 1 positie.

BMG Duitsland heeft geen idee waar het probleem vandaan komt. De gebruikte software van het Israëlische Midbar zou door en door zijn getest op 1000 verschillende CD-spelers.

De platenmaatschappij zag de verkopen in 1999 met bijna tien procent dalen ten opzichte van 1998. "Een duidelijke oorzaak voor dit probleem ligt in de CD-branders", aldus BMG Duitsland tegenover Wired. Er zal nu worden gewerkt aan een alternatieve beveiliging.

In Nederland worden er ook af en toe CD's op de markt gebracht begeleid door ronkende persberichten die reppen over 'onmogelijk te kopiëren'. De beveiliging van betreffende plaatjes – van bijvoorbeeld Marco Borsato en Herman Brood – werd binnen een dag gekraakt.