Het resultaat van de inspanningen van de Google-ontwikkelaar Ian Webster is AdDetector, een simpele maar doeltreffende extensie voor Chrome en Firefox. Zodra je de plug-in installeert, krijg je bij een gesponsord artikel een grote rode balk bovenaan de pagina te zien met eventueel, als de plug-in het kan detecteren, ook de naam van de sponsor erbij.

De plug-in komt van pas omdat lang niet alle sites met gekleurde content aangeven dat niet de redactie maar een sponsor verantwoordelijk is voor het schrijven van het artikel. Veel uitgevers willen dat ook niet laten zien, omdat gesponsorde content in de regel minder goed gelezen wordt dan regulier nieuws, vandaar dat het onderscheid vaak onduidelijk blijft of soms in het geheel ontbreekt. Webster hoopt dat zijn plug-in uitgevers tot nadenken stemt en de verpakking van advertorials laat veranderen.

Collega-journalist Ian Paul van zustersite PCworld.com laat weten dat de extensie werkt voor sites als Buzzfeed en The Washington Post, maar nog niet op PCworld en The Atlantic.