Dit heeft Luiting dinsdag per brief aan zijn fractie laten weten. Luiting is bestuurslid en fractieassistent van Leefbaar Hilversum en was medeoprichter van Leefbaar Nederland.

"Nu de politie de gegevens in handen van het Openbaar Ministerie heeft gesteld, lijkt het mij verstandig dat ik mij voorlopig, tot na de rechtszitting, terugtrek", schrijft de politicus.

Luiting wordt ervan beschuldigd te hebben ingebroken op Ben-nietbang.nl, de politieke website van ex-partijgenoot Ben Vroklage. Ook zou hij op de website hebben gezet dat Anja Wijnands, fractiesecretaris Leefbaar Hilversum, de webmaster van Ben-nietbang.nl is. Dit tot groot ongenoegen van Wijnands en haar partij.

"Ik weet niet eens hoe ik moet hacken", verzucht Luiting. "Ik wist tot dat dit alles ging spelen mijn eigen ip-adres niet eens", aldus Luiting tegenover WebWereld.

Duidelijk

Volgens Ben Vroklage is alles echter vrij duidelijk. "Ik heb destijds aangifte gedaan. De politie heeft Luiting toen achterhaald als dader."

Vroklage stapte augustus vorig jaar uit Leefbaar Hilversum. "Ik kreeg waarschijnlijk teveel aandacht. Dit zinde partijvoorzitter Jan Nagel niet, waardoor wrijving ontstond. Uiteindelijk heb ik besloten met een eigen partij verder te gaan."

Vroklage ziet hierin het mogelijke 'motief' voor het inbreken op zijn website. Luiting ontkent echter in alle toonaarden en spreekt van een 'schandelijke beschuldiging'.

Onschuldig

"Toen de website [Ben-nietbang.nl, red] actief werd heb ik de homepage ter informatie doorgemaild. Tijdens het mailen ging het fout, mijn beeld ging rollen en werd zwart", zegt Luiting.

Pas nadat hij de stroomtoevoer had onderbroken en opnieuw was opgestart, kreeg hij weer normaal beeld. "De volgende dag kreeg ik echter cryptische mails dat de website via mijn computer was gehackt. Ook was mijn mail niet meer bereikbaar doordat mijn drie mailboxen volzaten met spam."

Luiting vermoedt dat zijn computer van buitenaf is misbruikt. "Wat kan er zijn gebeurd? Ik voel me in een machteloze situatie." Volgens Vroklage heeft de politie geen virussen op de pc van Luiting aangetroffen.

De rechtszaak dient in februari.