De arrestaties zijn onderdeel van een grootschalige aanpak tegen geregistreerde pedofielen die gebruikmaken van sociale netwerksites. De mannen werden opgespoord nadat Myspace namen van pedofielen aan de overheid had overgedragen.

De zeven werden eerder veroordeeld voor het seksueel intimideren van meisjes. De meeste van deze meisjes waren tussen de 13 en 21 jaar oud. In één geval ging het om een meisje van vier jaar, zo meldt Cnet.

Zes van de mannen werden gearresteerd omdat zij een Myspace-profiel hadden terwijl een van de condities van hun proeftijd was dat ze internet niet op mochten. De zevende man werd gearresteerd omdat hij zich bij de lokale autoriteiten niet had laten registreren als zedendelinquent.

In mei heeft Myspace een akkoord bereikt met acht Amerikaanse staten over de overdracht van informatie van pedofielen die op de website werden aangetroffen. In eerste instantie weigerde de website, die in handen is van News Corp, om de informatie over te dragen zonder gerechtelijk bevel.