Volgens RTV Rijnmond kwam de zaak aan het rollen toen een man en een vrouw probeerden brieven uit brievenbussen te hengelen. Zij waren op zoek naar post met de inloggegevens van internetbankiersites. Volgens de omroep had de groep van 18 personen het vooral gemunt op ouderen, die voor duizenden euro's bestolen werden.

Inmiddels zitten zes personen vast. Volgens het ANP komen zij uit Sudan en Nigeria en zijn zij tussen de 18 en 36 jaar oud. De drie hoofdverdachten regelden vervalste paspoorten. Zij huurden tevens een 78-jarige Rotterdammer in om onder andere spullen op het postkantoor op te halen, zo meldt het persbureau.

Eerder deze maand werd bekend dat de politie in de regio Kennemerland de afgelopen zes maanden acht aanhoudingen heeft verricht die verband houden met een Nigeriaanse e-mailoplichtersbende. De bende zou miljoenen euro's hebben buitgemaakt vanuit Afrika en Nederland. Eerder werd in de Nigeriaanse havenstad Lagos de leider van een andere oplichtersbende opgepakt. Amsterdam zou fungeren als Europees centrum voor de oplichterspraktijken.