De 3.000 dragers fungeerden als bronkopie. Bij de inval heeft de politie zeven computers, veertien branders, vier printers, monitoren en duizend blanco dvd's in beslag genomen. Daarnaast heeft de politie nog eens vijftien pakketten met naar schatting honderd illegale dvd's, plus de uitgebreide handelsadministratie in beslag genomen.

De dvd's werden gekopieerd en verhandeld door een 41-jarige vrouw en een 59-jarige man. De vrouw heeft bekend dat zij anderhalf jaar lang hebben gehandeld in illegale dvd's. Tevens heeft zij verklaard dat de computers fungeerden als ftp-servers waarop geïnteresseerde kopers konden inloggen om een keus te maken uit het aanbod. De bestellingen konden geplaatst worden via e-mail of aan de deur.

Tegen beide verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt. De twee hangt een celstraf van vier jaar en een boete van 67.000 euro boven het hoofd, zo stelt de Stichting Brein.

Eerder waren er al vermoedens dat er op het betreffende adres werd gehandeld in illegale dvd's. De politie van het district 'De Eilanden' stelde daarom, in samenwerking met de Stichting Brein, een onderzoek in.