De voortdurende ict-crisis bij de politie claimt een volgend slachtoffer. Ict-directeur Aad Meijboom, aangesteld om schoon schip te maken, legt zijn functie neer, al dan niet onder dwang. Betrokken organisaties zouden geen vertrouwen meer hebben in Meijboom, meldt de NOS op basis van een intern rapport.

Diepe crisis

De ict is al jaren in diepe crisis bij de politie. Tegen het advies in werd er een nieuw aangiftesysteem opgetuigd, dat echter een complex en gebrekkig allegaartje was van eerdergebruikte systemen. De ict-organisatie van de politie vtsPN, werd onder curatele gesteld en de grote schoonmaak nam een aanvang.

Maar het ging van de regen in de drup en vorig jaar werd besloten om de system wederom compleet op de schop te doen, tegelijk met de oprichting van de Nationale Politie. Meijboom ging leiding geven aan deze ict-operatie 'schone lei', die honderden miljoenen euro's kost. Maar hij is nu te licht bevonden.

Geen ict-man

Meijboom was eerder korpschef in Rotterdam, maar moest weg naar aanleiding van de rellen in Hoek van Holland. Volgens NOS-redacteur Robert bas is Meijboom 'wel een korpschef maar niet echt een ict-man'.