Met het programma kunnen mogelijke terroristische doelen nauwkeurig vanuit de lucht bekeken worden. In Nederland is in te zoomen op onder meer de Rotterdamse haven, Paleis Noordeinde en Schiphol.

Volgens Wolfsen zijn de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie verplicht om de risico's van Google Earth te bestuderen, zo zegt hij donderdag in het Algemeen Dagblad. Volgens een woordvoerder van Binnenlandse Zaken zijn maatregelen tegen het programma niet nodig. "Wij kennen het programma niet, maar luchtfoto's kun je ook op andere manieren krijgen."

VVD-kamerlid Frans Weekers verbaast zich over de houding van het ministerie. "Laat de regering maar uitleggen waarom ze het niet nodig vindt om maatregelen te nemen."

De onrust in Den Haag is gevoed door de ophef die het programma in Australië heeft veroorzaakt. Daar bleek het mogelijk te zijn om in te zoomen op een kerncentrale. Het Australische ministerie van Defensie noemde het programma daarom een potentiële dreiging voor de nationale veiligheid.

Google Earth is een programma waarmee satellietbeelden kunnen worden bekeken. De foto's zijn in de afgelopen drie jaar gemaakt door satellieten en vliegtuigen. De gebruiker kan in- en uitzoomen op de beelden en bepaalde elementen accentueren of juist weglaten.