De internetactiviteiten van politieke partijen en kandidaten worden gereguleerd door een lijst van toegestane handelingen. 'Podcasten staat niet op deze lijst', aldus Balaji Sadasivan, minister van Informatie, Communicatie en Kunst. De lijst, die bekend staat als de 'positive list', maakt deel uit van de regelgeving rond verkiezingscampagnes.

Sadasivan waarschuwt ook bloggers in Singapore: 'Bloggers die aanhoudend Singaporese politieke kwesties propageren of promoten moeten zich registreren bij het Agentschap voor Mediaontwikkeling'. Individuen mogen ook geen 'expliciete politieke content' streamen tijdens de verkiezingen.

De verkiezingen, die waarschijnlijk binnen enkele maanden worden uitgeschreven, zijn de eerste sinds de verkiezing van premier Lee Hsien Loong in 2004. Zijn Volks Actie Partij is sinds de onafhankelijkheid in 1965 aan de macht.

De media in Singapore worden streng gereguleerd door de overheid. Door de recente populariteit van blogs en podcasts zou internet een belangrijke rol kunnen spelen bij de komende verkiezingen, maar de opmerkingen van Sadasivan maken de kans hierop klein. Zo benadrukt hij dat de overheid een 'feitelijke en objectieve discussie' wil waarborgen. Politieke debatten in een vrij toegankelijke omgeving als het internet, zouden volgens Sadasivan kunnen leiden tot onbetrouwbare en gevaarlijke discussies die het publiek verwarren en misleiden.