De NYPD startte een intern onderzoek naar de oprichter van het forum NYPD Rant, nadat deze een foto van Adolf Hitler had geplaatst om zijn ongenoegen te uiten over commissaris Raymond Kelly, zo meldt persbureau Associated Press.

Aanvankelijke oordeelde een interne geschillencommissie vorig jaar dat de beheerder van NYPD Rant, de 43-jarige agent Edward Polstein, zou moeten worden ontslagen. Commissaris Kelly gaf Polstein echter de mogelijkheid om zelf op te stappen. Na ruzie over een afkoopsom werd Polstein vorige week alsnog ontslagen.

De New Yorkse politie neemt Polstein ook kwalijk dat hij plastic messen, nepexplosieven en andere wapens bij zijn bureau naar binnen had gesmokkeld. Volgens Polstein betrof het naar binnen smokkelen van wapens een 'test' van de beveiliging van het gebouw.

Polstein is van plan om zijn ontslag aan te vechten. Hij vindt dat hij het slachtoffer is geworden van discriminatie vanwege zijn standpunten. Polstein vindt zijn ontslag een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting.