De Telegraaf maakt melding van diverse klachten van pomphouders bij brancheorganisatie Branche Behartiging Tankstations (BBT), een onderdeel van Bovag. Diverse pomphouders hebben geklaagd en sommige van hen weigeren nog klanten van Athlon te bedienen.

Volgens de krant heeft de leasemaatschappij nog geen klachten binnengekregen van leden die werden geweigerd bij een tankstation. Athlon carlease wil een prijzenoorlog op de brandstofmarkt ontketenen door een prijsvergelijkingssite te runnen. De prijzen krijgt zij via de tankpasjes van zijn leden door.

Het initiatief is in het verkeerde keelgat geschoten van de pomphouders. Belangenvereniging Tankstations (Beta) is niet blij met de actie, aangezien de overheid de prijzen kan beïnvloeden en niet de pomphouders. "Hun marge is al heel bescheiden en kan onmogelijk nog verder omlaag", verklaarde Ewout Kok van Beta eerder deze week.

Anderen proberen inmiddels mee te liften op het succes van de site. Zo verwijst de url athlon-carlease.nl naar een website die inktcardridges voor printers verkoopt. Dit domein is afgelopen dinsdag geregistreerd door het bedrijf Digital Revolution. Het originele domein van de leasemaatschappij is in 2003 al geregistreerd.