Windows 98 wordt door 35,1 procent van de internetters gebruikt, zo blijkt uit een onderzoek van it-bedrijf RedSheriff. Goede tweede plaats is weggelegd voor Windows 2000, met 21 procent.

Volgens RedSheriff dankt Windows 98 zijn populariteit mede aan de vele Windows 95-gebruikers die hun besturingssysteem hebben ge-update naar 98. Windows XP is binnen een jaar al doorgedrongen tot de derde plaats. XP heeft volgens RedSheriff een aandeel van 16,1 procent.

Het besturingssysteem van de Mac-gebruikers blijkt veel minder populair, slechts 2,2 procent zou met Mac surfen. Het feit dat Mac-computers worden gebruikt in populaire tv-series als 'Sex and the City', maakt de computer wel meer gewild, aldus RedSheriff.

De cijfers van RedSheriff komen overigens aardig overeen met de statistieken bij zoekmachine Google. Volgens Google was in augustus inderdaad Windows 98 het meest gebruikt. Daar zou maar liefst 45 procent van de Google-bezoekers mee werken. De volgorde van de rest van de top is hetzelfde. Op twee Windows 2000 en drie XP.

Opvallend is overigens dat bij bezoekers van WebWereld Windows 2000 veruit de kampioen is. Windows XP staat op de tweede plaats, NT op de derde.