De spelfabrikant Rockstar heeft de zogeheten spelrating van M (Mature) naar Adults Only. Dit houdt in dat het spel in winkels alleen aan volwassenen verkocht mag worden. Een groot aantal winkeliers haalt het spel zelfs uit de schappen.

Aanleiding hiervoor is het programma Hot Coffee van de Nederlander Patrick Wildenborg. Hiermee worden de onzichtbare pornoscènes in het spel Grand Theft Auto: San Andreas zichtbaar.

Het spel had van de leeftijdskeuring al als minimumleeftijd 17 jaar meegekregen. Door deze grens verder te verhogen, lijdt Rockstar financiële schade. Grote warenhuizen en winkelketens, verenigd in de Interactive Entertainment Merchants Association (IEMA), hebben nu besloten om het spel voorlopig uit de schappen te halen. Een nieuwe versie waarin het seksgedeelte is verwijderd, kan later weer worden opgenomen in het assortiment, aldus de IEMA.

De mod heeft in Europa geen gevolgen voor de PEGI-rating. Die was immers al 18+, een waardering die voor alle games voor 'volwassenen' geldt.