De rechtszaak aangespannen door Porsche Cars North America is deel van een grotere zaak bij de rechtbank in Virginia tegen liefst 135 domeinnamen die allemaal op de een of andere manier een verbintenis hebben met het merk Porsche.

Het is een zogenaamde 'in rem' rechtszaak waarbij de aanklager dingen of eigendommen voor de rechter sleept in plaats van mensen.

Volgens woordvoerder Bob Carlson van Porsche loopt de zaak al sinds januari. De maker van exclusieve sportauto's claimt dat het merkenrecht wordt geschonden.

Snel na de brief van de Porsche-advocaten besloten 71 domeinnaamhouders vrijwillig hun domein op te geven. Nog eens 63 zagen af van hun domein door niet te reageren op de claim van Porsche.

Alleen Christian Holmgreen, de eigenaar van de Porsche.net en Porsche.org domeinen, vecht tegen Porsche. Zijn advocaten betwijfelen de rechtmatigheid van de 'in rem' claim op de domeinen van hun cliënt.

Het woord 'schikking' is in de zaak nog niet gevallen. Of Holmgreen in ruil voor een 911 afstand zou willen doen van zijn domeinen is onbekend.

De rechter zal over twee weken uitspraak doen.