Daarbij wordt de daadwerkelijke glasnetleverancier en de graafafstand voor de mogelijke verbinding aangegeven. Het gaat om open glasnetten, dus netwerken waar ook andere isp's gebruik van mogen maken.

Internet provider Signet bedient de zakelijke markt en biedt bij de postcodecheck voor glasvezel ook een overzicht van de beschikbare dsl-aansluitingen op die locatie. Dat zijn dan aansluitingen voor bedrijfsgebruik, met sla-mogelijkheden (service leven agreement) voor gegarandeerde uptime, maximale responsetijd bij storingen, en de mate van overboeking. De overboekingsfactor is de deelsom van de totale bandbreedte die de isp biedt voor alle gebruikers.

Eigen glas eerst

Diverse glasvezelaanbieders hebben ook postcodechecks op hun site, maar die betreffen dan elk alleen de eigen aansluiting. Voorbeelden zijn KPN- en Ziggo-partner Zakelijk Glasvezel en de Reggefiber/KPN-combinatie, maar ook KPN zelf, of BBned. Ook worden er her en der overzichten van de beschikbare glasvezelaansluitingen aangeboden, in lijst- of kaartvorm.