De introductie van Windows Live Spaces, wordt ieder moment verwacht. In de aanloop naar de introductie heeft het team achter Windows Live Spaces, de opvolger van Microsofts populaire blogdienst MSN Spaces, alvast enkele nieuwe functionaliteiten bekendgemaakt.

Zo zal Windows Live Spaces zich meer richten op sociale netwerken en integratie met gadgets. Bovendien komt er een premium-versie die vrij is van reclame.

Een Live Friends module en een Friends Explorer, zijn twee van de nieuwe sociale netwerkfuncties van Windows Live Spaces. De nieuwe functies moeten de blogsite nog meer een plek maken voor communicatie tussen vrienden doordat het mogelijk wordt contact te leggen met vrienden van vrienden, of samen met vrienden gezamenlijke contacten te zoeken.

De nieuwe functies integreren vanzelfsprekend met Windows Live Messenger, de vorige week gelanceerde nieuwe versie van Microsofts bekende chatprogramma. Een aparte gadget maakt het mogelijk de contacten uit Windows Live Messenger direct op de weblog te publiceren.

Zoals verwacht breidt Microsoft ook de betaalde premium diensten van Spaces verder uit. Voor 20 dollar per jaar is de blog straks vrij van reclame en heeft de abonnee meer opslagruimte voor online e-mail.